If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
разлика значителна е до 2000 говорим за дизелите след това не чак толкова много... отделно ако натиснете колата сериозно компа спира компресора с цел да не тежи нищо на мотора да ускорите, изпреварите и т.н.
Аз карам на 24-23* като рядко свалям на 22* на Фуул Ауто. Мисля, че температури под тези не са добре за здравето ни. По отновение на можността, да в ниските се усеща голяма разлика, но във високите при кола с принудително пълнене аз поне не усещам разлика нито във вървенето нито усещам кога се включва и кога се изключва компресора. В ниските или при обороти на празен ход се усеща като включи компресора.
При мен е аналогично. STR включен и в ниските не се усеща толкова.
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
разлика значителна е до 2000 говорим за дизелите след това не чак толкова много... отделно ако натиснете колата сериозно компа спира компресора с цел да не тежи нищо на мотора да ускорите, изпреварите и т.н.
Това официално ли е? Преди 20-тина години някой спортни автомобили, като порше и лотус са били така.
При мен е аналогично. STR включен и в ниските не се усеща толкова.
То СТР-а премахва всички задръжки и на колата и на шофьора, но аз го ползвам само извънградско. Градско нещо с газовата не се погаждат.
За тези които не усещат разлика с включен и изключен компресор да пробват следното:
Слизайки по стръмен наклон( примерно в паркинга на някой Мол) на 1-ва предавка при принудителен празен ход на 1200 оборота примерно включете компресора. Ефекта е доста осезаем! Още по-добре се усеща ако климатика не е пускан преди това.
... А на тези пък,дето климатика им реже много мощността, нека се качат на нещо друго (например шевролет Лачети 1,4 90 коня) и да си пуснат климатика Сигурен съм че ще направят разликата Аз не усещам разлика с и без клима на 166, щото често го сравнявам с 1,6 ТС - е там си е разлика, и то каква
... А на тези пък,дето климатика им реже много мощността, нека се качат на нещо друго (например шевролет Лачети 1,4 90 коня) и да си пуснат климатика Сигурен съм че ще направят разликата Аз не усещам разлика с и без клима на 166, щото често го сравнявам с 1,6 ТС - е там си е разлика, и то каква
Викаш има разлика, ама с твойте 500 коня под капака не я усещаш?
Точно така Аз го усещам по това, когато си карам на климатик и тръгна да я ръчкам 1-2-3-та (над 5000 оборота) и въздуха от духалките вече не е така студен и някак си се усеща по-влажен...(същия, както като си карал с климатик и натиснеш да го изключиш)...
Иначе на турбо колата се усеща пада в мощността много по-малко, отколкото на атмосферката, особено ако тя е някаква малолитражка 1.2, 1.4...
Точно така Аз го усещам по това, когато си карам на климатик и тръгна да я ръчкам 1-2-3-та (над 5000 оборота) и въздуха от духалките вече не е така студен и някак си се усеща по-влажен...(същия, както като си карал с климатик и натиснеш да го изключиш)...
Иначе на турбо колата се усеща пада в мощността много по-малко, отколкото на атмосферката, особено ако тя е някаква малолитражка 1.2, 1.4...
Разбира се, веднъж карах корса 1.2 и баира на бул. Черни връх трябваше само на 2-ра да го изкачвам.
С други думи, винаги може да е по-зле.
Аз в града и 50 киловата мощност да ми остава не ме бърка. То така или иначе се влачим по задръстванията. На магистралата ми е комфортно около 150-160 км/ч и пуснат климат на около 22-23 градуса и темпомат. Стигам си бързо до крайната точка. Ако се наложи да изпреварвам и да ускорявам до 180 примерно си имам достатъчно ресурс.
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Викаш има разлика, ама с твойте 500 коня под капака не я усещаш?
Ако беше прочел внимателно, щеше да видиш,че сравнявам печка 136 с малки бензинки . Или може би не си карал малък твинспарк 16V на климатик в жегата. Не виждам къде са ми претенциите за 500 коня, така че ...
аз поне не усещам разлика нито във вървенето нито усещам кога се включва и кога се изключва компресора..
И пак да попитам по една стар тема - наистина ли компресора се вкл и изкл като се достигне температура. Т.Е. ако вън е студено , а аз задам по- висока температура той не би трябвало да вклиучи.... защото при мен не е така - винаги е вкл.....
Компресора се изключва само при рязко ускорение, за да може колата да ускори бързо. Дори и зимата компресора си работи (ако ти не си го изключил), за да изсушава въздуха и да не се запотяват стъклата.
За да не пускам нова тема - препоръчайте добър сервиз за климатици в София. Интересува ме само профилактика, почистване и премахване на миризма и допълване с фреон. Моля ако някой колега е ходил и е останал доволен да сподели опита си.
Благодаря!
Comment