Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се държат климатиците ви в тази жега?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

разлика значителна е до 2000 говорим за дизелите след това не чак толкова много... отделно ако натиснете колата сериозно компа спира компресора с цел да не тежи нищо на мотора да ускорите, изпреварите и т.н.
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
      Аз карам на 24-23* като рядко свалям на 22* на Фуул Ауто. Мисля, че температури под тези не са добре за здравето ни. По отновение на можността, да в ниските се усеща голяма разлика, но във високите при кола с принудително пълнене аз поне не усещам разлика нито във вървенето нито усещам кога се включва и кога се изключва компресора. В ниските или при обороти на празен ход се усеща като включи компресора.
      При мен е аналогично. STR включен и в ниските не се усеща толкова.
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Абе, с две думи, сега разбирам защо вместо едно просто "off" колегите италианци са сложили "econ".

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
        разлика значителна е до 2000 говорим за дизелите след това не чак толкова много... отделно ако натиснете колата сериозно компа спира компресора с цел да не тежи нищо на мотора да ускорите, изпреварите и т.н.
        Това официално ли е? Преди 20-тина години някой спортни автомобили, като порше и лотус са били така.
        1999 Alfa Romeo 145 QV 155+ Diesel 5th
        2003 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v 175hp 385nm 6 Speed Manual (ex)
        1999 Alfa Romeo 145 1.4 T.S. Junior (ex)

Comment

и при мен не се усеща на 2,4 дизел 136. Има съвсем лека разлика при ускорение на макс, но е слабо доловима. В разхода около 0.5 нагоре на извънградско

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
            При мен е аналогично. STR включен и в ниските не се усеща толкова.
            То СТР-а премахва всички задръжки и на колата и на шофьора, но аз го ползвам само извънградско. Градско нещо с газовата не се погаждат.

За тези които не усещат разлика с включен и изключен компресор да пробват следното:

Слизайки по стръмен наклон( примерно в паркинга на някой Мол) на 1-ва предавка при принудителен празен ход на 1200 оборота примерно включете компресора. Ефекта е доста осезаем! Още по-добре се усеща ако климатика не е пускан преди това.
            Last edited by Boby; d.m.y г., 08:38.
            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

... А на тези пък,дето климатика им реже много мощността, нека се качат на нещо друго (например шевролет Лачети 1,4 90 коня) и да си пуснат климатика Сигурен съм че ще направят разликата Аз не усещам разлика с и без клима на 166, щото често го сравнявам с 1,6 ТС - е там си е разлика, и то каква
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                ... А на тези пък,дето климатика им реже много мощността, нека се качат на нещо друго (например шевролет Лачети 1,4 90 коня) и да си пуснат климатика Сигурен съм че ще направят разликата Аз не усещам разлика с и без клима на 166, щото често го сравнявам с 1,6 ТС - е там си е разлика, и то каква
                Викаш има разлика, ама с твойте 500 коня под капака не я усещаш?
                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от MLaden 145 Покажи съобщение
                  Абе, с две думи, сега разбирам защо вместо едно просто "off" колегите италианци са сложили "econ".

Това официално ли е? Преди 20-тина години някой спортни автомобили, като порше и лотус са били така.
                  няма официално така си е на почти всички коли при натоварване компресора изключва
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Точно така Аз го усещам по това, когато си карам на климатик и тръгна да я ръчкам 1-2-3-та (над 5000 оборота) и въздуха от духалките вече не е така студен и някак си се усеща по-влажен...(същия, както като си карал с климатик и натиснеш да го изключиш)...

Иначе на турбо колата се усеща пада в мощността много по-малко, отколкото на атмосферката, особено ако тя е някаква малолитражка 1.2, 1.4...
                    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 13:31.
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Точно така Аз го усещам по това, когато си карам на климатик и тръгна да я ръчкам 1-2-3-та (над 5000 оборота) и въздуха от духалките вече не е така студен и някак си се усеща по-влажен...(същия, както като си карал с климатик и натиснеш да го изключиш)...

Иначе на турбо колата се усеща пада в мощността много по-малко, отколкото на атмосферката, особено ако тя е някаква малолитражка 1.2, 1.4...
                      Разбира се, веднъж карах корса 1.2 и баира на бул. Черни връх трябваше само на 2-ра да го изкачвам.
                      С други думи, винаги може да е по-зле.
                      1999 Alfa Romeo 145 QV 155+ Diesel 5th
                      2003 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v 175hp 385nm 6 Speed Manual (ex)
                      1999 Alfa Romeo 145 1.4 T.S. Junior (ex)

Comment

Аз в града и 50 киловата мощност да ми остава не ме бърка. То така или иначе се влачим по задръстванията. На магистралата ми е комфортно около 150-160 км/ч и пуснат климат на около 22-23 градуса и темпомат. Стигам си бързо до крайната точка. Ако се наложи да изпреварвам и да ускорявам до 180 примерно си имам достатъчно ресурс.
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Викаш има разлика, ама с твойте 500 коня под капака не я усещаш?
                          Ако беше прочел внимателно, щеше да видиш,че сравнявам печка 136 с малки бензинки . Или може би не си карал малък твинспарк 16V на климатик в жегата. Не виждам къде са ми претенциите за 500 коня, така че ...
                          ...
                          155 1,6 TS 16V `96
                          166 2,4 JTD `99
                          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

аз поне не усещам разлика нито във вървенето нито усещам кога се включва и кога се изключва компресора..
                            И пак да попитам по една стар тема - наистина ли компресора се вкл и изкл като се достигне температура. Т.Е. ако вън е студено , а аз задам по- висока температура той не би трябвало да вклиучи.... защото при мен не е така - винаги е вкл.....
                            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Компресора се изключва само при рязко ускорение, за да може колата да ускори бързо. Дори и зимата компресора си работи (ако ти не си го изключил), за да изсушава въздуха и да не се запотяват стъклата.

Comment

За да не пускам нова тема - препоръчайте добър сервиз за климатици в София. Интересува ме само профилактика, почистване и премахване на миризма и допълване с фреон. Моля ако някой колега е ходил и е останал доволен да сподели опита си.
                                Благодаря!

Comment

Working...
                                X